ÜYELİK
E-posta : Şifre :

Üyelik Talep Formu

Dernek Yönetim Kurulu Dernek Üyelerimiz
BASINDA BİZ♦  Bakıcı Seçerken♦  İş Teftiş Kurulu’nda yeni teftiş anlayışı♦  Kaçak İşçide Dikkat Edilecekler♦  TV8 İlk Sayfa♦  ATV Kahvaltı HaberleriTüm Basında Biz »HABERLER♦  İş Teftiş Kurulunun Toplantısına Katıldık.♦  Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Yunus YELMEN’i ziyaret ettik.♦  İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü F. Eren Türkmen beyi ziyaret ettik♦  Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği değişti♦  Bakıcı Arayan Ailelerin DikkatineTüm Haberler »DUYURULAR♦  Genel Kurul Duyurusu♦  Derneğimiz iş teftiş kurulu müfettişleri ile ramada otelde toplandı.♦  İzinsiz Yabancı Uyruklu Eleman Çalıştırmanın Cezası♦  Kamuoyu Duyurusu♦  İoibd dernek Kuruluşu ÇalışmasıBASIN BÜLTENLERİ♦  Basın Açıklaması Yeni Corona Virüsü Covid19 Hakkında♦  Özel İstihdam Bürosu Yönetmelik Değişikliği♦  “Bakıcı Dehşeti” Değil Ruhsal Sağlık Sorunu♦  Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştır(ma)♦  TİSK ve Ö.İ.BürolarıMEVZUAT♦  4904 sayılı kanunun İdari para cezaları♦  4857 sayılı iş kanununa göre uygulanacak para cezaları♦  4904 İşkur Yasası♦  Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği ♦  Yabancıların Çalışma İzinleri KanunuTüm Mevzuat »İZİNLİ İSTİHDAM BÜROLARI LİSTESİ♦  Özel İstihdam Büroları
İŞKUR ve Özel İstihdam Büroları Çalışmalarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları Toplantısı12.04.2012

İŞKUR ve Özel İstihdam Büroları Çalışmalarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları Toplantısı

Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’nde 06.04.2012 tarihinde özel istihdam büroları ve onları temsil eden derneklerle, İşkur İç Denetim Başkanı Sayın Cihat DEMİRALP ve İşkur İç Denetim Şube Müdürü Sayın Gökhan CİVAN tarafından düzenlenen bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

İşkur İstanbul Özel İstihdam Büroları Sorumlusu Sayın Perviz BOVYA ve yine İşkur’dan Sayın Songül BESENK de bu çalışma toplantısına hazır bulundular.

İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Başkanımız Sayın Vural ŞEKER (Damla İnsan Kaynakları), Başkan Yardımcımız Sayın Reyhan ORAL (Kardelen Danışmanlık) ve Dernek Sekreterimiz Sayın Serkan SORGUÇ (MSS Danışmanlık), tüm dernek üyelerimizi temsilen ve firmaları adına bu toplantıya katıldılar.

Ayrıca ÖİBD adına Dernek Başkanı Altuğ YAKA (Randstad İnsan Kaynakları), Başkan Yardımcısı Tibet EĞRİOĞLU (Adecco) ve Dernek Sekreteri Av. Deniz PEKGENÇ, Nazan YAĞAN (Navigatör İş ve Bilgi Yönetimi Hizmetleri), Kerim PAKER (KRM Yönetim Danışmanlık) firmalarını temsilen bu toplantıda hazır bulundular.

Bu toplantıda İŞKUR ile Özel İstihdam Büroları ve Büroları Temsil Eden Dernek Yöneticileri çalışma ve faaliyetlerde karşılaşılan soru ve sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Bu toplantı ile yetkililer ve taraflar problemlerin tespiti ve çözüm yollarını birlikte değerlendirme fırsatı yakalamış oldular.
 

Özellikle 1 Şubat 2012 de yürürlüğe giren ve “Yabancı İşçi Yasası” olarak bilinen maddeler üzerinde olumlu, olumsuz ve eksik yönleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Yasal bürolar için her zaman önemli bir sorun olan izinsiz çalışan kaçak firmalarla ilgili yaptırımların yetersizliği üzerinde duruldu ve caydırıcı önlemlerin bir an önce alınması gerekliliğine vurgu yapıldı.

İÖİBD Başkanımız Sayın Vural ŞEKER (Damla İnsan Kaynakları), İnsan Kaynakları alanında yapılacak yasal düzenlemelerde ve İşkur çalışmalarında Özel İstihdam Bürolarının görüşü alınarak ve sık sık çalışma toplantıları yapılarak ortaya konulacak faaliyetlerin daha sağlıklı olacağı üzerinde görüş beyan etti.

Ayrıca bu alanda çalışan ve faaliyet gösteren tüm derneklerin ve derneğimiz üyesi olan ya da olmayan tüm büroların birlikte hareket etmesi gerekliliğini özellikle vurguladılar.

Dernek yöneticilerimizin görüşleri ve sundukları çözüm önerileri tüm katılımcılar tarafından desteklendi ve toplantı ortak bir mutabakatla sona erdirildi.

İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği

Okunma Sayısı : 8788