ÜYELİK
E-posta : Şifre :

Üyelik Talep Formu

Dernek Yönetim Kurulu Dernek Üyelerimiz
BASINDA BİZ♦  Bakıcı Seçerken♦  İş Teftiş Kurulu’nda yeni teftiş anlayışı♦  Kaçak İşçide Dikkat Edilecekler♦  TV8 İlk Sayfa♦  ATV Kahvaltı HaberleriTüm Basında Biz »HABERLER♦  İş Teftiş Kurulunun Toplantısına Katıldık.♦  Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Yunus YELMEN’i ziyaret ettik.♦  İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü F. Eren Türkmen beyi ziyaret ettik♦  Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği değişti♦  Bakıcı Arayan Ailelerin DikkatineTüm Haberler »DUYURULAR♦  Genel Kurul Duyurusu♦  Derneğimiz iş teftiş kurulu müfettişleri ile ramada otelde toplandı.♦  İzinsiz Yabancı Uyruklu Eleman Çalıştırmanın Cezası♦  Kamuoyu Duyurusu♦  İoibd dernek Kuruluşu ÇalışmasıBASIN BÜLTENLERİ♦  Basın Açıklaması Yeni Corona Virüsü Covid19 Hakkında♦  Özel İstihdam Bürosu Yönetmelik Değişikliği♦  “Bakıcı Dehşeti” Değil Ruhsal Sağlık Sorunu♦  Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştır(ma)♦  TİSK ve Ö.İ.BürolarıMEVZUAT♦  4904 sayılı kanunun İdari para cezaları♦  4857 sayılı iş kanununa göre uygulanacak para cezaları♦  4904 İşkur Yasası♦  Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği ♦  Yabancıların Çalışma İzinleri KanunuTüm Mevzuat »İZİNLİ İSTİHDAM BÜROLARI LİSTESİ♦  Özel İstihdam Büroları
İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Çalışma Toplantısı20.06.2012

İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Çalışma Toplantısı
 









 
















14.06.2012

İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Çalışma Toplantısı





Derneğimizin bir yeni aylık çalışma toplantısı daha 14.06.2012 tarihinde, Başkan Vural ŞEKER beyin (Damla İK) yönetiminde, Taksim Nippon Hotel’de gerçekleştirildi.

Dernek Başkan Yardımcısı Reyhan ORAL hanımefendinin de (Kardelen Danışmanlık) hazır bulunduğu toplantıya üyelerimizin ilgi göstererek katılmış olmaları memnuniyetle karşılanırken, çalışmaların sağlıklı ve etkin olarak yürütülmesi adına güven vericiydi. Tüm katılımcı üyelere derneğimiz adına teşekkür ediyoruz.

Toplantı esnasında, içerisinde bulunduğumuz istihdam, insan kaynakları, danışmanlık ve hizmet sektörü adına birçok konu masaya yatırıldı. Konular üzerinde dernek yönetimi ve üyelerimiz görüş alışverişinde bulunarak, sorunları ve çözüm yollarını birlikte değerlendirdiler.

Gündem dâhilinde özellikle sektörün sıkıntıları, hizmet sözleşmesi ve hizmet alanlar ile hizmet verenler arasında yani çalışanlar ve işverenlerle ilgili bürolarımızın konumu üzerinde duruldu.

Bürolarımız adına sektörde en çok problem teşkil eden durumun, kaçak, yasal olmayan, iş ve işçi bulmaya aracılık eden gayr-i resmi olarak faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların olduğu tespit edildi. Bu yönde dernek yönetimi ve üyelerimiz daha hassas olunması ve en küçük ihbarın değerlendirilerek yetkili mercilere bildirilmesi ve konunun ciddiyetle takip edilmesi üzerinde fikir birliğine vardılar. Ayrıca bu tür yasal olmayan yollarla iş ve işçi bulmaya aracılık edenlerle ilgili olarak resmi yaptırımların artırılması yönünde ilgili devlet organlarına gerekli bildirimin yapılması yönünde ortak düşüncelerini ifade ettiler.

Çalışma çerçevesi kanunlarla belli olan bürolarımızın, çalışanlar ve işverenler açısından bulunduğu konumun kamuoyuna anlatılması gerekliliği de vurgulandı. Çünkü son günlerde bazı basın-yayın organlarında bürolarımız hakkında çıkan haberlerin doğruyu yansıtmaması ve kamuoyuna yanlış bir şekilde anlatılması çalışmalarımızda olumsuz bir durum arz etmektedir.

Toplantı esnasında konuşulan ve sonrasında karara bağlanan diğer bir konu ise hizmet sözleşmesi ve garanti süresi oldu. Bu konuyla ilgili olarak derneğimize üye bürolar aynı ortak bir hizmet sözleşmesini kullanma kararı aldılar. Buna göre İÖİBD üyesi tüm bürolar tek tip hizmet sözleşmesi ile çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Ayrıca işverenlere yönelik garanti süreleri de tek bir şekilde uygulanacak. Bu duruma göre çalışanın işe yerleştirilme tarihinden itibaren 2 aylık süre zarfı içerisinde, herhangi olumsuz bir durum neticesinde çalışanın işten ayrılması halinde, bürolarımız 2 çalışanı daha hizmet bedeli almaksızın işverene önereceklerdir.

Derneğimiz adına, yapılan bu toplantı ile çok verimli ve etkin bir görüşme gerçekleşmiştir. Derneğimizin çalışma toplantıları her ay yapılmaktadır. Böylelikle ülkemizin sosyal çalışma hayatına katkılarımız üye bürolarımız ile devam etmektedir. Dernek yönetimine ve üyelerimize ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.

Katılımcılar      

Vural ŞEKER.................Damla İK
Reyhan ORAL...............Kardelen Danışmanlık
Şükriye AYDIN..............Şece Danışmanlık
Yasemin ÇİZMECİ........Okyanus Danışmanlık
Tuba KAVAK.................Tay Danışmanlık
Filiz ŞEKER...................Damla İK
Erhan BİLEN..................Bilen Danışmanlık
Cemil CÖMERT.............Misyon Danışmanlık
Yücel KESERLİ..............Beste Danışmanlık
Mükerrem KESERLİ.......Beste Danışmanlık
Gülhan SİVİK.................Titiz Danışmanlık
Serkan SORGUÇ...........MSS Danışmanlık

 

Okunma Sayısı : 7840